Logo de-faam.nl


't Begin Domburg wint 5e race ereklasse karten

  Sport

De 5e race van het Zeeuws Indoor Kart Kampioenschap voor teams in de ereklasse is afgelopen maandag bij Indoor Karting Middelburg verreden. De twee uur durende teamrace ging van start met een kwalificatieronde waarin 1 rijder van ieder team middels een battle kwalificatie de overige rijders 1 voor 1 diende uit te schakelen. De race werd in normale rijrichting verreden en in totaal 9 teams streden voor het eremetaal. Dit Zeeuws Kampioenschap voor teams wordt georganiseerd door Indoor Karting Middelburg en gesponsord door Akkerdaas Tweewielers uit Domburg.

MIDDELBURG - De snelste kwalificatieronde ging deze race naar Ritel Racing, waarmee zij een extra punt verdienden. Ritel Racing wist de race goed te starten en bouwde in het eerste gedeelte van de wedstrijd een kleine voorsprong op. Zij kregen de zwaarste erestraf te verwerken, maar maakten er nog een zeer spannende race van. Hun geluk was dat de concurrenten binnen het algemeen klassement; 't Begin Domburg en Mcomm/Vaane Racing ook erestraffen te verwerken kregen.

De race werd pas in het laatste gedeelte van de wedstrijd beslist. Het was koploper in het algemeen klassement 't Begin Domburg dat er met de winst vandoor ging en wist met nog ongeveer 5 minuten te rijden middels een prima inhaalactie de eerste plaats te bemachtigen en deze vast te houden tot het vallen van de finishvlag. Mcomm/Vaane Racing was het team dat met een erestraf van 20 seconden te maken kreeg. Ook in deze wedstrijd weten zij een knappe 2e positie te halen en staan steevast op positie 3 in het algemeen klassement.

Ritel Racing maakt in deze wedstrijd het podium compleet. Zij vielen na het krijgen van de straf iets terug, maar reden zich knap terug in de race. Bij het vallen van de finishvlag zat er maar zo'n 15 seconden tussen de nummer 1 en 3. Ritel Racing staat mooi op de 2e positie in het algemeen klassement. De snelste rondetijd werd gereden door Ziggy van de Port van Mcomm/Vaane Racing, te weten 41.451 seconden. Zij behaalden hiermee een extra punt voor het algemeen klassement.

Uitslag race 5 Z.I.K.K-EREKLASSE:        

1.    't Begin Domburg     2.   Mcomm/Vaane Racing     3.   Ritel Racing      4.  Top Gear     5.   D.K.C. 1     6.  Restaurant Onassis      7.   E.P.Z. Team       8.   D.K.C. 3      9. D.K.C. 2 

Stand na race 5 Z.I.K.K.-EREKLASSE inclusief schrapresultaat:

       1    't Begin Domburg   100 punten. 2.  RITEL RACING   87 punten.  3.  Mcomm/Vaane racing    80 punten.  4.  D.K.C. 1    60 punten.   5.  Top Gear   41 punten. 6.  D.K.C. 3    41 punten. 7.  Restaurant Onassis    40 punten.   8.   E.P.Z. Team   37 punten.   9.  D.K.C. 2   33 punten. 
 

Reageer als eerste
Meer berichten