Merel de Rijke debuteert met Gouden én Zilveren Plak

  Sport
Merel de Rijke uit Arnemuiden met haar gouden én zilveren medailles. FOTO: PR
Merel de Rijke uit Arnemuiden met haar gouden én zilveren medailles. FOTO: PR (Foto: PR)

ARNEMUIDEN - Afgelopen weekend vond in Helmond het groots opgezette Europees toernooi de Open Dutch 2019 plaats. Twintig landen vanuit heel Europa komen elk jaar naar Nederland toe om aan dit Taekwondo toernooi te kunnen deelnemen. Met bijna 800 deelnemers een van de meest belangrijke toernooien in Europa.

De creme de la creme was vertegenwoordigt, het was bijna grossieren in Wereld- en Europese Kampioenen. Zeeuws talent Merel de Rijke heeft op dit toernooi vorig jaar haar jeugdklasse afgesloten met goud. Nu, 2019, was het spannend, want de 14-jarige de Rijke debuteerde in de junior klasse tot en met 18 jaar. Een toernooi vol zweet, hard vechten, doorzetten en bloed werd beloond met een gouden titel en een dikverdiende zilveren plak in de overall klasse!

"Debuteren in een nieuwe klasse op hoog niveau was echt wel een dingetje," zegt Merel. "Want ik moet toch vechten tegen ervaren meiden van 18 jaar die op verschillende Ek's en zelfs WK's hebben gevochten. Die meiden zijn zo ontzettend ervaren." Maar de Nehalennia leerlinge is goed voorbereid het toernooi ingegaan. Na veel trainen en afzien heeft zij in maar liefst twee gewichtsklassen gevochten. In haar eigen gewichtsklasse moest ze maar liefst 6 landen verslaan waaronder de grote favoriet Oekraïne en Ierland, maar ook bijvoorbeeld Noorwegen. Haar tegenstanders zijn geducht, ware kampioenen van wereldklasse, maar moesten het zaterdag afleggen tegen de Zeeuwse tiener. Geen makkelijk toernooi dus maar wel eentje waar een behaalde titel zwaar weegt.

's Avonds heeft Merel in een extra klasse gevochten; de overall klasse. Deze klasse waarin alle gewichtsklassen worden samengevoegd, was de allereerste keer voor de jonge vechter. Tot ieders verbazing schopte Merel het tot en met de finale! Een welverdiende zilveren medaille dus. 'En nu op naar het WK in April,' sluit Merel af. "Ik heb er zin in. Ik mag Nederland vertegenwoordigen als enige zeeuwse tiener!"

Meer berichten