Rolstoel Basketbal Vereniging Middelburg pakt overwinning

  Sport

MIDDELBURG - Op 2 maart stonden er weer 2 wedstrijden op het programma voor de Rolstoel Basketbal Vereniging Middelburg.

De eerste wedstrijd was tegen Redeoss, de nummer 3. Nadat de sprongbal gewonnen was door Ruud Groeneveld,werd er gelijk in een hoog tempo gespeeld. Degelijk basketbal was direct vanaf het begin aanwezig. Redeoss kwam niet door de middelburgse verdediging heen en moest daardoor van afstand schieten. Het vizier stond niet op scherp, waardoor RBVM de rebound kon pakken en er op tempo uitkwam veelal dmv fastbreaks. Leendert van Gilst schoot met scherp van afstand. Ook gooide hij regelmatig de bal door het netje via snelle fastbreaks. Niet alleen op tempo liep de RBVM-motor goed. Ook door goed samenspel en degelijke passes werd de lange man (veelal Ruud Groeneveld) onder het bord gevonden. Verder werd er flink gewisseld, waardoor iedereen fris in het veld stond en het hoge tempo gehandhaafd kon worden. Het leverde een afgetekende overwinning op voor RBVM: 71-16.


Laagvlieger

De tweede wedstrijd was tegen laagvlieger Arrows. Ook in deze wedstrijd bepaalde RBVM het tempo en probeerde dit hoge tempo ook op te leggen aan de tegenstander. Dit lukte deels. Ook nu stond de middelburgse verdediging weer goed en kwam Arrows niet in de bucket. Van afstand vielen ze niet en dus kon ook nu RBVM weer veel rebounds pakken om er vervolgens weer op tempo uit te komen. Veel fastbreaks werden er gereden door Elsbeth Aalders, Joeri van Liere en Leendert van Gilst. Lange precieze passes werden ook in deze wedstrijd weer gegooid onder het bord naar Ruud Groeneveld. Opvallend in het laatste kwart was het actieve rijden van Leendert van Gilst wat veel steals en scores opleverde door diezelfde Leendert van Gilst. Alleen al in het vierde kwart 16 punten!
Ook nu weer een terechte overwinning voor RBVM: 72-17.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden