Vlissingse is beste buikdanseres van Nederland

  Sport
Angela is de beste buikdanseres van Nederland. FOTO: PR
Angela is de beste buikdanseres van Nederland. FOTO: PR (PR)

VLISSINGEN - Angela, in de buikdanswereld bekend als Asiyah Suad, is afgelopen zaterdag kampioene geworden tijdens de Dutch Open International Bellydance Championship in de categorie solo adults.

Met drie eigen choreografieën wist Asiyah de internationale jury te overtuigen en de andere deelneemsters uit Nederland, België, Duitsland en Belarus te verslaan.

Veel mensen hebben bij buikdansen helaas nog vaak een verkeerd beeld. Buikdansen is een isolatiedans dat wil zeggen dat afzonderlijke lichaamsdelen onafhankelijk van elkaar bewegen. Het accent ligt hierbij voornamelijk op de heupen en niet op de buik wat de naam buikdans wel doet denken.Het is een prachtige sierlijke dansvorm waar veel techniek bij komt kijken, expressie en het leggen van gevoel in je dans.

Asiyah Suad is een professionele danseres uit Vlissingen die al meerdere prijzen op haar naam heeft staan. Zo won zij onder andere in 2016 de titel Benelux kampioene. Als winnares van de Dutch Open is Asiyah uitgenodigd voor deelname aan de internationale wedstrijd Bellydancer of the World in Duitsland eind dit jaar.
 

Meer berichten