Zaterdag 20 april en maandag 22 april is Vlissingen het middelpunt voor turnliefhebbers, het is Turnschool Zeeland uit Vlissingen opnieuw gelukt om een mooi aantal eredivisieturnsters naar Sporthal Baskensburg te lokken. FOTO: ELS SWART
Zaterdag 20 april en maandag 22 april is Vlissingen het middelpunt voor turnliefhebbers, het is Turnschool Zeeland uit Vlissingen opnieuw gelukt om een mooi aantal eredivisieturnsters naar Sporthal Baskensburg te lokken. FOTO: ELS SWART (Foto: Els Swart)

Turnschool Zeeland internationaal

  Sport

VLISSINGEN -  Het is inmiddels een prachtige traditie in de turnsport: de Zeeuwse Kampioenschappen en de Moreau Gymnastics Tour georganiseerd door Turnschool Zeeland. Op zaterdag 20 april en maandag 22 april is Vlissingen het middelpunt voor turnliefhebbers. Deze editie belooft heel bijzonder te worden.

Het is Turnschool Zeeland uit Vlissingen opnieuw gelukt om een mooi aantal eredivisieturnsters naar Sporthal Baskensburg te lokken. Uit alle hoeken van het Nederland en ook uit België komen turnsters uit de ere-, 1e en 2e divisie op maandag 22 april (tweede paasdag) naar Zeeland. Liefhebbers van damesturnen op het hoogste niveau kunnen nu dichtbij huis van een prachtig toernooi genieten. Op de deelnemerslijst van in totaal een kleine 225 turnsters prijken onder anderen eredivisieturnsters van Topturnen Zuid (voorheen FlikFlak) en Turnz Amsterdam. Ook Tisha Volleman prijkt op de deelnemerslijst.

Olympische spelen

In 2015 zorgde zij tijdens de WK in Glasgow voor een mooi aandeel in de directe kwalificatie van de Nederlandse turnploeg voor de Olympische Spelen in Rio. Een unieke kans dus om deze turnster in Vlissingen te kunnen bewonderen!

Moreau Gymnastics

In totaal zullen naast de turnsters uit de 1e en 2e divisie zo'n 25 turnsters uit de eredivisie op maandag strijden om de podiumplaatsen. Ook de rest van de dag wordt geturnd op de hoogste niveaus. Het toernooi begint om 8.15 uur met de jongste turnsters. De eredivisie start om 13.35 uur met de warming up en het groot inturnen waarbij publiek van harte welkom is. De eredivisiewedstrijd is van 14.45 tot 17.15 uur. Daarna volgt de laatste ronde die tot 19.30 uur duurt.

Zeeuwse Kampioenschappen

Op zaterdag 20 april wordt gestreden door bijna 250 wedstrijdturnsters uit Zeeland. Door het organiseren van de Zeeuwse Kampioenschappen maakt de Turnschool het mogelijk dat verenigingen uit heel Zeeland kunnen deelnemen aan een professioneel toernooi. De wedstrijden zijn zaterdag van 8.15 tot 20.30 uur.

Internationale allure

Op wedstrijdvloer staan toestellen van Janssen-Fritsen, net als bij EK's en WK's waardoor met recht gesproken kan worden van een toernooi met internationale allure. Het publiek kan de scores volgen op grote tv-schermen die bij elk toestel staan. Sponsor Hesters.nl is aanwezig met turnkleding van Christian Moreau.

www.turnschoolzeeland.nl
 

Meer berichten