Chris Ruff en TeAho (foto Sarah Muihead)
Chris Ruff en TeAho (foto Sarah Muihead) (Foto: Sarah Jane Muirhead)

Heren Oemoemenoe verslaan koploper!

  Sport

De Heren senioren van E.Z.R.C oemoemenoe versloegen in Amsterdam de nummer 1, Asrcum 1. Er is ook winst voor de cubs en mooie prestaties van de Benjamins en de Mini’s. De dames verliezen hun wedstrijd en daarmee ook de koppositie.

De Heren senioren speelden zaterdag 13 april in Amsterdam in het rugby stadion tegen de koploper , Ascrum 1. De eerste try was voor de thuisploeg, een miscommunicatie bij de scrum en Ascrum brak door de verdediging heen, 7-0. Oemoemenoe herpakte zich goed en nadat Ascrum een fout maakte wist Oemoemenoe de eerste punten op het scorebord te zetten middels een goede benutte penalty van Joey Luitwieler, 7-3. Na de hervatting van het spel wist Andictor Petola een break te forceren, waardoor de driekwarten door goed samenspel de eerste try wisten te scoren. De conversie was raak en nadat de tweede en derde try kort daarop volgde kwam Oemoemenoe op een mooie voorsprong, 7-24. Ascrum wist echter ver door te dringen in het 22 meter gebied maar door een goede actie werd een try voorkomen. Echter kort daarop werd er wel gescoord, de conversie was raak. Vlak voor rust is er een break van de nummer 8, Alex Harrod, vanuit de scrum, de driekwartlijn werd goed uitgespeeld en Leroy Kersten scoort de vierde try. Het bonuspunt is binnen en met een mooie ruststand, 14-29 start Oemoemenoe vlot de tweede helft met een try van Joey Luitwieler, de conversie is mis. Ascrum krijgt een penalty toegewezen en besluit deze op de palen te nemen, deze gaat mis. De Heren weten goed spel te leveren, er wordt goed samen gewerkt waardoor er wederom een try wordt gescoord, (14-36). Ascrum is echter niet van plan om de handdoek in de ring te gooien en weet 2x te scoren, 33-36. Het is een zeer spannende wedstrijd, Oemoemenoe krijgt een penalty toegewezen maar die gaat helaas mis. De kansen zijn er voor Oemoemenoe en door goed samenspel volgt daar nog try nummer 6. In de laatste 10 minuten zijn er nog een aantal mooie acties maar de stand blijft onveranderd, 33-41. De Heren moeten nog 1 wedstrijd spelen, zaterdag 4 mei, tegen Waterland 1, de huidige nummer 3. De winnaar van die wedstrijd speelt zondag 19 mei de finale in Amsterdam.


De mini’s spelen in Etten-Leur op het pre-paastoernooi en spelen daar 4 wedstrijden. Ze beginnen met een wedstrijd tegen de Eilanders wat een gelijke stand oplevert, de wedstrijd tegen de Dukes wordt verloren maar er wordt aansluitend gewonnen van de Ducks ook de wedstrijd tegen Breda wordt met winst afgesloten. De mini’s worden derde en gaan met een mooie beker weer huiswaarts. De Benjamins zijn ook in Ettten-Leur en worden daar vierde. Ze winnen de eerste wedstrijd tegen Rel, spelen gelijk tegen Tilburg, winnen de derde wedstrijd van Den Haag maar verliezen de laatste 2 wedstrijden.


De dames stonden aan kop in de plate poule maar moeten na het verlies tegen Rel de eerste plek afstaan aan Domcity. Uit werd er gewonnen van het combinatie team Rel/Bekaro en dat was de tegenstander nog niet vergeten. De dames van Oemoemenoe lieten het initiatief over aan de tegenstander en kwamen maar moeizaam op gang. Wanneer Oemoemenoe balbezit had werd door goed verdedigingswerk van de tegenstander voorkomen dat Oemoemenoe kon scoren. De eerste tries waren voor Rel/Bekaro voordat Oemoemenoe dan toch de eerste try wist te scoren, Romy Ebing wist in de uiterste hoek te scoren, de conversie was helaas mis. Rel/Bekaro wist een aantal keren te scoren voordat Tess Smolders voor rust de tweede try wist te scoren. Na de start van de tweede helft wist Oemoemenoe een aanval op te zetten en kon Miriam Wasterval scoren. Oemoemenoe kwam meer en meer in het spel en Rosanne den Toonder scoorde de vierde try. Oemoemenoe had echter geen goed antwoord op het spel van de tegenstander waardoor de winst uit bleef. De dames moeten nog 2 wedstrijden spelen waardoor ze toch nog kans hebben op de koppositie. Meer informatie www.oemoemenoe.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden