Duitse herders en meer

  Sport

VLISSINGEN - Duitse Herder vereniging houdt zaterdag 18 mei een dag voor en over Duitse herders

De dag begint om 10.00 uur met een aankeuring op fokwaarde, met aansluitend een liefhebbers middag. Tijdens de aankeuring worden honden gekeurd op hun fokwaarde. Dit houdt in dat zij bezitten over een aantal africhtingscertificaten en een beoordeling aangaande de bouw, inclusief goede beoordelingen van de heupen en de ellebogen. Deze morgen komen al deze facetten bij elkaar, wordt de hond nogmaals gekeurd op zijn bouw en op het karakter door een moedproef af te leggen met een pakwerker. Als dit alles goed verloopt krijgt de hond het predikaat aangekeurd en is daarmee geschikt voor de fokkerij. 

Aansluitend aan deze keuring is er een liefhebbersmiddag voor iedereen die beschikt over een Duitse Herder, een Mechelse Herder, een Bouvier, een Dobermann of een Rottweiler en die wel eens wil weten wat er in de sport voor mogelijkheden zijn voor hun hond. Daar kan door een echte keurmeester wat over de bouw van de hond verteld worden, de hond kan door een fysio gecheckt worden op mogelijke spierspanningen of blokkades, die indien mogelijk verholpen worden. Ook is er de mogelijkheid om mee te doen aan één van de workshops zoals behendigheid, schapenhoeden, speuren, gehoorzaamheid en pakwerk of enkel wat algehele informatie opdoen.

De liefhebbersmiddag begint rond 13.00 uur. Voor deelname mag u gewoon langskomen, maar wel graag even melden bij het secretariaat van de vereniging, waar u verder geholpen wordt. Aanmelden op voorhand heeft de voorkeur in verband met de catering en presentjes. dat aanmelden kan via secretariaat@zeelandnet.nl. 

Het evenement is aan de President Rooseveltlaan 731a te Vlissingen.

Meer berichten


 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden