De start van de DON Stadsloop in 2018
De start van de DON Stadsloop in 2018 (Foto: www.donstadsloop.nl)

Negentiende editie ZLM-Don Stadsloop

  Sport

MIDDELBURG - De ZLM-Don Stadsloop trekt jaarlijks honderden hardlopers en toeschouwers uit Zeeland en de rest van Nederland naar Middelburg. Bij de negentiende editie, die vrijdagavond 7 juni gehouden wordt, zal dat niet anders zijn.

De ZLM-Don Stadsloop bestaat uit twee onderdelen: een jeugdloop en een wedstrijd voor senioren. Beiden hebben hun start en finish op de Markt. De Jeugdloop (start 19.00 uur) heet net als vorig jaar de Qui-Vive Spektakelrun. Hoofdsponsor Qui-Vive plaats op het parkoers van een kleine 2 kilometer door de binnenstad van Middelburg vijf springkussens die als extra hindernis dienen. Kinderen tot 15 jaar kunnen meedoen, jonge kinderen mogen gratis worden begeleid door vader, moeder of een ander familielid. Na afloop kunnen de kinderen nog even lekker ravotten op de speelkussens die op de Markt staan.

De senioren starten om 20.00 uur en lopen zoals gebruikelijk drie rondjes van 2,5 kilometer door het prachtige hart van Middelburg. Ze doen dit individueel, maar hun prestaties kunnen ook verwerkt worden in een teamklassement. Ze moeten dan wel in teams van vier worden ingeschreven.

Rond de klok van 21.00 uur is de prijsuitreiking, waarbij niet alleen de snelste lopers en loopsters en teams (m/v) worden gefeteerd, maar waarbij ook vele mooie prijzen worden verloot. Meestal blijft het daarna nog lang gezellig op de vele terrassen op de Middelburgse Markt. Inschrijven kan tot 26 mei via www.zlmdonstadsloop.nl. Individueel kan je ook nog na-inschrijven op de wedstrijddag bij het kraampje op de Markt voor het oude stadshuis. Tot 19.30 uur.  

Inschrijven en meer informatie op de nieuwe website: www.zlmdonstadsloop.nl

Meer berichten


 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden