Renners halen mooie plaatsen na harde strijd

  Sport

Zaterdag 8 juni reed er een grote groep Middelkampers in het Limburgse Sittard op het mooie Tom Dumoulin Bikepark. Een prachtig wielerparcours met vele soorten wegdek en een paar steile klimmen.

Fleur Paaimans reed in Cat 1 naar een 20e plaats. Sven Wisse wist als 4e te finishen in Cat 3. Maike Tazelaar en Megan Arens reden in Cat 4 naar een 1e en 4e, Mart van Cadsand en Bjorn Hoogerheide reden naar een 41e en 49e plaats. Nick Wisse kon in Cat 5 een valpartij niet ontwijken en werd 24e, Teun Paaimans 32e en Dennis Polfliet 37e. In Cat 6 was Senna Remijn mee met en kopgroep van 5 en probeerde van hieruit te demarreren, zijn pogingen werd telkens verijdeld door de sterke medevluchters en kwam als 5e over de streep, wel had hij de bergsprint gewonnen en kreeg hiervoor een mooie kassei mee naar huis. Renzo Moretti moest in de achtervolging maar bleef tussenin hangen en werd 5e. Firn Arens, Mees de Vos, Mirko de Jonghe en Bas van Zuidam reden in Cat 7 hun ronden en werden 9e, 15e, 39e en 42e.

Op zondag 9 juni werd er in Fijnaart de "Ronde van de Fendert" verreden. De wedstrijd voor cat 1 en 2 werd samen gevoegd hier riden broer en zus Trompetter samen hun ronden. Tiemen werd 6e in cat 1 en Senna eveneens een 6e plaats in Cat 2. In Cat 4 sprong Maike Tazelaar met 2 anderen weg uit het peloton. Sam Mullaert zat achter in meer zette de achtervolging in. Na te zijn aangesloten bij dit groepje werd er op nieuw versneld waardoor Sam alsnog moest lossen. Maike demarreerde in de laatste ronde naar de winst, Sam rolde als 4e over de streep. Teun Paaimans werd 14e in cat 5. In cat 6 pakten Senna Remijn en Renzo Moretti het goud en zilver, Phillip van den Kieboom 5e en Thijs Teuns reed naar zijn beste uitslag van zijn seizoen en werd 6e. Firn Arens ontving een bronzen medaille in Cat 7, Storm Klaasse en Bas van Zuidam werden als 7e en 22e geklasseerd.

De volgende afspraak is voor een aantal renners het NK in Ameide op zaterdag 15 juni. Sommige zullen een gooi doen naar die felbegeerde rood wit blauwe trui. Iedereen is uiteraard welkom om hun clubgenootjes aan te moedigen tijdens dit altijd leuke en bijzondere evenement.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden