Foto: PR

Sport

  Sport

Zeezwemmen Scheldebeker

VLISSINGEN - Het buitenzwemseizoen van Zwemmen Langs Walcheren is weer bezig. Elke zondagochtend om 10.30 gaan de stoeren mannen en vrouwen te water bij Pier 7 op het badstrand van Vlissingen om de golven en stroming te trotseren.

Onlangs was er een bijzondere bijeenkomst: Marcel Oonk – fanatiek zeezwemmer – is afgelopen winter afgezwaaid als notaris. Bij zijn afscheid heeft hij relaties gevraagd om een donatie voor ALS Zeeland – het goede doel waar ZLW zich al jaren voor inzet. Marcel overhandigde een cheque van ruim 5.500 euro aan David Sinke, voorzitter van ALS Zeeland.

Tevens was er voor de zwemmers een bijzondere mededeling over de Scheldebeker. Onlangs is Marcel Oonk bereid gevonden om voorzitter te worden van de stichting Scheldebeker. Met een groot netwerk en de juiste dosis zoutwater DNA is hij de juiste man om de Scheldebeker nieuw leven in te blazen. Er wordt geprobeerd de roemruchte zwemtocht te reanimeren. De Permanente Commissie van Toezicht op de Scheldevaart is gevraagd om zaterdag 25 juli 2020 de tocht te mogen zwemmen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden