Het WJKA Wereld Kampioenschap Karate liep voor de karateka's van Karate do Vlissingen zéér voorspoedig. FOTO: PR
Het WJKA Wereld Kampioenschap Karate liep voor de karateka's van Karate do Vlissingen zéér voorspoedig. FOTO: PR (Foto: )

Zeeuwse Karateka's presteren uitmuntend op WK Karate

  Sport

VLISSINGEN / ZUID-AFRIKA - Het WJKA Wereld Kampioenschap Karate werd op zaterdag 6 juli gehouden in Uitenhage Zuid-Afrika. Een ploeg van 4 karateka's van Karate do Vlissingen reisde met hun trainer en familie af naar Zuid-Afrika om namens Nederland uit te komen op dit Wereld Kampioenschap.

Het toernooi liep voor de karateka's van Karate do Vlissingen voorspoedig, na de voorrondes voor het onderdeel Kata(schijngevecht) waren alle vier de karateka's van Karate do Vlissingen door naar de finalerondes. Darrell Meedendorp werd op dit onderdeel derde en moest Ukraine helaas met zilver en goud voor laten. Sharon Meedendorp haalde Goud op dit onderdeel en liet de andere landen achter zich door een bijna foutloze kata neer te zetten. Rayno van Wezel werd helaas in de finalerondes uitgeschakeld. Ivy van Wezel haalde in de finalerondes de tweede plaats en nam Zilver mee naar huis.
Het onderdeel Kumite (gevecht) was voor de karateka's van Karate do Vlissingen ook een succes vol toernooi, de resultaten die logen er dan ook niet om. Darrell Meedendorp versloeg in de Finale de karateka uit Ukraine waar hij twee jaar geleden van verloor tijdens het WK, Goud voor Darrell na een mooi gevecht om de titel. Sharon Meedendorp nam het op tegen een karateka uit Zuid-Afrika in de finale helaas verloor Sharon met 1 punt maar nam toch Zilver mee naar huis. Rayo van Wezel werd helaas in de finalerondes uitgeschakeld. Ivy van Wezel werd in haar finaleronde derde en nam Brons mee naar huis.

Ook een bijzondere prestatie voor het mix Kumite Team die bestond uit Darrell, Sharon, Wouter Meedendorp, dit team behaalde de 1e plaats en nam ook hier Goud mee terug naar Vlissingen. Als kers op de taart werd Darrell Meedendorp uitgeroepen tot beste mannelijke karateka van dit wereldkampioenschap. Het Team van Karate do Vlissingen heeft in totaal een aantal van, 7x Goud, 4x Zilver en 3x Brons behaald op dit Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. We kijken terug op een zeer geslaagd wereldkampioenschap en Sensei Wouter Meedendorp gaat zijn ploeg na de vakantie weer verder voorbereiden op het WK van 2021 die plaats vindt in de Ukraine

Meer berichten