29e Internationale Motorcross

  Sport

AAGTEKERKE - MC de Pekelinge houdt vrijdag 26 juli voor de 29e maal de internationale motorcross in Aagtekerke.

Klassen die aan de start verschijnen zijn: 50cc, 65cc (kleine en grote wielen), 85cc (kleine en grote wielen), Enduro, Local Heroes, Veteranen, 125cc, 250cc, 500cc en de Damesklasse.

De trainingen vangen aan om 11.00 uur. De eerste wedstrijd gaat van start om 13.15 uur. Voor de jeugd wordt er een fietscross georganiseerd op de baan om 17.00 uur. Voor deze fietscross hoeft niet van tevoren worden ingeschreven. De gehele dag zullen rondetijden en standen in de wedstrijd te volgen zijn vanaf een groot scherm op het circuit.

De rijdersvoorstelling van de superfinale vindt plaats om 20.25 uur. In de superfinale nemen de eerste tien rijders uit de 500cc, de eerste tien rijders uit de 250cc, de eerste acht rijders uit de 125cc, de eerste drie rijders uit de Veteranenklasse en de eerste twee rijders uit de Enduroklasse deel.

Het circuit bevindt zich op de hoek Pekelingseweg-Aagtekerkseweg aan de doorgaande route tussen Grijpskerke en Aagtekerke (postcode: 4363RB). De toegang voor volwassenen kost zes euro, kinderen tot en met twaalf jaar betalen drie euro. 

Naast het crossterrein is er een mogelijkheid om deel te nemen aan helikopterrondvluchten. Verder bestaat de mogelijkheid voor de kinderen om op miniquads te rijden. Parkeren is gratis op het daarvoor bestemde parkeerterrein op eigen risico. Op de wegen rondom het crossterrein is een parkeerverbod ingesteld. De Belg Jurgen Wybo wist de editie van 2018 winnend af te sluiten. Mark Boot uit Kamperland, die een slechte start had, kon na een inhaalrace de schade beperkt houden tot een paar seconden en werd tweede. De derde plaats ging naar Kevin Spruijt, de vierde en vijfde plek waren voor Nancy en Rinus van de Ven uit Vlissingen.

Na de wedstrijd zal er weer een spetterend optreden plaatsvinden door de band Anderkovver, één van de beste coverbands van Nederland. Wie een optreden van deze band heeft meegemaakt behoeft geen verdere uitleg. Wie voor het eerst een optreden van Anderkovver meemaakt zal versteld staan van de muzikale kwaliteiten van deze Brabants-Limburgse band. De wisselwerking tussen het publiek en de band is groot.

Rond de klok van 01.00 uur zal het laatste nummer ten gehore gebracht worden, Oerend Hard van Normaal, waarna de rust in Aagtekerke zal wederkeren.

De organisatie is in handen van MC de Pekelinge uit Aagtekerke. Betreden van het terrein is geheel op eigen risico.

Voor verdere actuele informatie kijk op www.mcdepekelinge.nl

(foto: Corrado Francke)

Meer berichten