springruiter in actie tijdens Jumpin' de Weel
springruiter in actie tijdens Jumpin' de Weel (Foto: Joke Schipper)

Jumpin' de Weel

  Sport

NISSE - Van 30 juli tot en met 4 augustus houden de Weelruiters het jaarlijks terugkerende evenement  Jumpin' de Weel aan de Ambachtsherendijk in Nisse.  Zes dagen lang kan het publiek genieten van de paardensport en diverse nevenactiviteiten. De sport varieert van beginnersniveau tot en met de 1.40 hoge springrubrieken. Nieuw dit jaar zijn de Bixieproeven (springen) voor de jeugd vanaf 4 jaar, een superleuke rubriek om een kind spelenderwijs kennis te laten maken met de wedstrijdsport.

Op dinsdag 30 juli gaat Jumpin' de Weel van start met de dressuurrubrieken paarden en pony 's klasse B t/m ZZ licht en de Kür op muziek. Woensdag 1 augustus staat eerst de dressuur op het programma en vanaf woensdagmiddag tot en met zondag worden de springrubrieken verreden. Hoogtepunten zijn de strijd om de Zuid Nederland Cup op vrijdag, de Six-bars rubriek op zaterdag (waarbij de hindernissen iedere ronde verder de hoogte ingaan) en de diverse finales op zaterdag en zondag.

Zaterdag 3 augustus is een dag voor een breed publiek. Naast de springrubrieken is er deze dag een uitgebreid aanbod aan activiteiten, zoals de inmiddels traditionele wedstrijd ringsteken door ringrijdersvereniging "Ons Genoegen".  Andere terugkerende onderdelen zijn o.a. de kinderboerderij, de streekmarkt, ponyrijden voor de kleintjes, springkussens, de paardencarrousel en het ringsteken op de kabelbaan.  Verder zijn er dit jaar diverse kermisattracties.

De organisatie is in haar nopjes omdat Scalda Groen College erin heeft toegestemd op zaterdag met Scaldo naar Jumpin' de Weel te komen. Scaldo  is een robotpaard, een zogenaamde "dressuursimulator". Studenten van Scalda (van de opleiding paardensport- en houderij) leren hierop beter paardrijden. Tijdens Jumpin' de Weel mag het publiek tegen een kleine vergoeding van deze mogelijkheid gebruik maken. Voor een leek een leuke ervaring, voor een doorgewinterde ruiter/amazone een uitdaging want in het paard zitten diverse sensoren in de mond, op zijn rug en in zijn flanken. Deze meten wat de berijder doet en alle handelingen zijn te volgen op een beeldscherm.

Jumpin' de Weel sluit een aantal dagen (vanaf 21.00 uur) muzikaal af.  Woensdag 1 augustus staat de Jumpin' Got Talent show gepland (bij voldoende deelname), inschrijven kan via www.jumpindeweel.nl,  donderdag 1 augustus komen de band Recall en DJ Arno in actie. Vrijdag 2 augustus is er een Aprés Spring Fest met DJ Arno en zanger Rudi Rozenberg en zaterdag 3 augustus wordt het weer een groooot feest met de band Soul Kitchen XL en DJ Arno, voor deze laatste avond heeft men een geldig toegangsbewijs nodig. Kaarten zijn te bestellen via de website www.jumpindeweel.nl, hier vindt u ook het programmaoverzicht.

Dankzij een flink aantal zeer gewaardeerde sponsoren (hoofdsponsors zijn de Rabobank Oosterschelde en OOS international)  is de toegang tot Jumpin' de Weel nog steeds gratis, met uitzondering van de feestavond op 3 augustus.  Voor het parkeren wordt op vrijdag, zaterdag en zondag een bijdrage gevraagd van 2,00 euro per dag.

Meer berichten