Guillermo van Pamelen behaald 3e plek WK karten junioren
Guillermo van Pamelen behaald 3e plek WK karten junioren (Foto: Gina van Pamelen)

Guillermo van Pamelen derde op WK Karten

  Sport

MIDDELBURG - Afgelopen week is Guillermo van Pamelen uit Middelburg derde geworden bij de junioren bij het Wereldkampioenschap karten (KWC) in Charlotte (North Carolina). Na vier dagen voorrondes rijden stond de 16 jarige Middelburger 24e in het algemene klassement en was hij in een felle strijd met twee Amerikaanse thuisrijders en een deelnemer uit Denemarken voor de podiumplaatsen bij de junioren.

Op zaterdag werden de halve finales en de finale gereden. Na een mooie 5e plaats in zijn halve finale, waarbij Guillermo net voor zijn concurrent uit Denemarken eindigde, moest hij zich zien te plaatsen voor de finale. Nummers 1 tot en met 16 van het klassement hadden zich automatisch geplaatst voor de finale. De plaatsen 17 tot en met 32 strijden via een shoot out voor acht plaatsen in de finale. Daarbij rijd de nummer 17 tegen 32, 18 tegen 31, enz.

Guillermo moest zijn shoot out rijden tegen een rijder uit Colombia en wist deze te winnen, hierdoor was hij meteen de jongste deelnemer die zich voor de finale wist te plaatsen. Uiteindelijk wist hij iedere shoot out te winnen en mocht hij als 17e van start in de finale. Hierin wist hij nog 3 andere rijders in te halen en eindigde hij als 14e.

Met dit mooie resultaat werd Guillermo 3e bij de junioren (hij kwam net 3 punten tekort voor een tweede plaats) en 21e in het algemene klassement bij de senioren. "Een podiumplaats bij de junioren op een wereldkampioenschap, dat is echt heel erg gaaf en dan ook nog een finale rijden bij de senioren met dit als resultaat, ik ben super blij", aldus de jonge Zeeuw.

Voordat de voorronden begonnen was er nog een teamkampioenschap. Guillermo behaalde met het team Traxxis een derde plek in deze 6-uurs race.

Zijn teammaat in Middelburg, Ruben Boutens, werd 4e bij de senioren.

Meer berichten