Het Vlissingse junioren team van de Dr. A. Stavermanbrigade
Het Vlissingse junioren team van de Dr. A. Stavermanbrigade

Podiumplaatsen voor Vlissingen tijdens NK Lifesaving

  Sport

VLISSINGEN - ROTTERDAM - Tijdens het Nederlands Kampioenschap Lifesaving op open water voor junioren heeft het Lifesaving Team uit Vlissingen afgelopen zaterdag meerdere medailles in de wacht weten te slepen.

Het NK, georganiseerd voor jonge lifesavers tot de leeftijd van 14 jaar, werd dit jaar voor het eerst gehouden op het Nesselande strand in Rotterdam. Ondanks enkele flinke regenbuien lieten de sporters zich er zaterdag niet van weerhouden om tegen leeftijdsgenoten te strijden voor de verschillende onderdelen in teamverband en individueel. Wel moesten er hierdoor twee team onderdelen geanuleerd worden.

In de finale van het onderdeel Beach Flags wist Cas Bisdom de tweede plaats te bemachtigen en zichzelf hiermee te verzekeren van een zilveren medaille. Ook Perry Nas en Bas Kleinepier wisten hier de finale te bereiken. Het D team van Vlissingen, bestaande uit Thijs Kraaijvanger, Jop Swart, Cas Bisdom en Mick Mulder is Nederlands kampioen geworden op het zware onderdeel Cameron Relay. Sander van Rotten, Olivier Verhoeff, Bas Kleinepier en Maarten Schijf behaalden op ditzelfde onderdeel de derde plaats. Tim Geselle was de enige Vlissingse deelnemer aan het zwaarste onderdeel: de Oceanman.

Het NK was voor het team van de Dr. A. Staveranbrigade de laatste wedstrijd van dit seizoen. Trainers Melvin Schot en Olivier de Puit zijn erg te spreken over de mooie resultaten van de groep. ''Iedereen heeft super goed zijn best gedaan, wij zijn erg trots!'' aldus Schot.

Meer berichten