Joey Luitwieler speelt de bal naar Oumar Mebenque ( foto Rien Paardekooper)mar M(foto, Rien Paardekoper)
Joey Luitwieler speelt de bal naar Oumar Mebenque ( foto Rien Paardekooper)mar M(foto, Rien Paardekoper) (Foto: Rien Paardekooper)

Verlies voor Heren 1, Winst voor Heren 2 van EZRC Oemoemenoe

  Sport

Het eerste heren team speelde thuis tegen de Oysters. Het tweede heren team speelde de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in Haarlem. De junioren hadden een uitwedstrijd, de cubs speelden thuis en de jeugd tot en met 12 jaar deden mee aan een toernooi in Roosendaal.

In de Ereklasse is er een nieuwe competitie opzet. Er zijn verschillende poules waarin men 1x tegen elkaar speelt. Na de poule wedstijden is er een nieuwe indeling, waarbij de bovenste zes doorgaan in de kampioenspoule en de overige 6 teams gaan verder in de Trophypoule.
De Oysters weten vrij kort na het begin van de wedstrijd de verdediging van de thuisclub te omzeilen en komen zo op voorsprong (0-7). Kort daarop is het de beurt aan Oemoemenoe (7-7). Beide teams zijn goed aan elkaar gewaagd maar door een goed genomen kick op de palen en een try van Devin Schutte komt Oem op een mooie voorsprong (17-7). Vlak voor rust scoort de tegenpartij, een goed genomen dropkick is mis waardoor de ruststand 17-14 is. De line-out en de scrums gaan goed , het team blijft in het eigen spel en weet zo de derde try te scoren (22-14). Maar de Oysters laten zich niet kennen en blijven de aanval opzoeken en scoren een try. De daarop volgende dropgoal is deze keer wel raak waardoor de gasten op voorsprong komen (22-24). Het is een zeer spannende wedstrijd waarbij Oem even de controle over de wedstrijd kwijt is en de Oysters scoren (22-31). Het blijft om en om gaan, Oem scoort de vierde try (29-31) en de Oysters weten in de laatste minuten nog te scoren waardoor de eindstand wordt bepaald op 29-36.
Het tweede heren team speelde hun eerste competitie wedstrijd in Haarlem. Coach Reweti Montgomery kon gebruik maken van een aantal nieuwe spelers, Brian Vlaskamp, Carlos Schets en Eef Izeboud speelden afgelopen seizoen bij de colts en konden nu hun opwachting maken in het senioren team. Captain Chiel van Belzen was tevreden over het geleverde spel van zijn ploeg. Er werden 5 tries gescoord en alle conversies waren raak. Eindstand 24-35 voor Oem.
De cubs speelden een oefenwedstrijd tegen de cubs uit Etten-Leur. Meteen aan het begin van de wedstrijd stonden de cubs al achter met 0-12. Ze laten het er echter niet bij zitten en weten goed hun eigen game plan te spelen, Het goede samenspel wordt beloont met een try en dan zijn ze niet meer te stoppen. Eindstand 66-21.
De jongste jeugd, de turven, benjamins en mini’s speelden in Roosendaal op een toernooi. Voor de turven (Onder 8 jaar) was alles nieuw en was alles even leuk. De wedstrijden duurden 10 minuten en na afloop hadden ze allemaal gewonnen. De Benjamins (onder 10 jaar) speelden 5 wedstrijden. Het was even wennen voor het team om op een groter veld te spelen en ook de wedstrijden zijn weer wat langer dan bij de Turven. Ze weten in alle wedstrijden punten te scoren wat een mooie prestatie is. De mini’s (onder 12 jaar) spelen op een weer wat groter veld en de regels zijn al weer ingewikkelder. Ook zij speelden 5 wedstrijden waarin goed werd samen gespeeld en er een aantal mooie tackles te zien waren. Ook nu worden er weer punten gescoord en weten ze 2 wedstrijden te winnen.
Komend weekend start de competitie ook voor de cubs, de junioren en de dames. Kijk voor het complete programma op de site www.oemoemenoe.com.

Meer berichten