Foto: JOHAN KATERBERG

Eerste echte obstakelbaan van Zeeland is nu een feit

  Sport

RITTHEM -  Na maanden van voorbereiding en hard werken wordt 12 oktober de obstakelbaan bij Korfbalverenignin Atlas geopend.

In zogenaamde obstakelruns, mudruns en survivalruns wordt hardlopen gecombineerd met het overwinnen van obstakels. Bij wedstrijden, die meestal in de natuur gehouden worden, komen deelnemers hindernissen tegen als water, modderige akkers, klimnetten en touwen.

De in 1947 als korfbalverening begonnen KV Atlas is sinds 2001 een omnisportvereniging. Eén van de speerpunten is het ontwikkelen van een trainingsfaciliteit voor outdoorsporten zoals obstakel- en survivalrun. Deze outdoortak heeft de naam Atlas Outdoor Ritthem

De survival- en obstakelrunbaan aan de Zuidwateringstraat 5 in Ritthem is voor sportievelingen van 8 tot 65 jaar jong, die het leuk vinden om in de buitenlucht fysiek en mentaal uitgedaagd te worden, liefst in gezellig verenigingsverband waarbij ruimte is voor ieders niveau en achtergrond.

Inmiddels is meer dan 95 procent van de baan gereed, er resten nog wat infrastructurele zaken en kwaliteitskeuringen. Vanaf 12 oktober is voor leden van Kv Atlas de baan te gebruiken. Er worden dan drie keer per week Survival en OCR trainingen aangeboden.

Je kunt Kv Atlas volgen op facebook via Atlas Outdoor Ritthem en over enkele weken gaat de nieuwe website live, waardoor je nog meer kan lezen over dit unieke project.

atlasoutdoorritthem.nl

Meer berichten