Kinderopvang Walcheren start Outdoor BSO op camping

  Sport

Kinderopvang Walcheren start in samenwerking met camping de Pekelinge vanaf 1 maart 2020 een Outdoor BSO voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Klimmen, boogschieten, zwemmen, pumptrack of knuffelen met dieren? Bij Outdoor BSO de Pekelinge is vervelen geen optie.

“Bij Kinderopvang Walcheren willen we kinderen een uitdagende omgeving bieden waarin ze ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn”, vertelt Cor Overduin, regiomanager bij Kinderopvang Walcheren (KOW). “Dit willen we stimuleren met een breed naschools activiteitenaanbod. We hebben al een Sport BSO en een Zwem BSO, maar openen over een half jaar nu dus ook een Outdoor BSO. Sport en spel is één van de ankers van onze buitenschoolse opvang; natuur is een andere. De omgeving van een camping met outdooractiviteiten sluit hier perfect op aan.”

Elkaar helpen

De Outdoor BSO is gevestigd op camping de Pekelinge, in het buitengebied van Oostkapelle. Na een lange dag op school kunnen kinderen hun energie kwijt door samen avonturen te beleven in een groene omgeving. Het is iedere dag een verrassing wat er op het programma staat. Overduin: “De kinderen krijgen elke keer dat ze komen één activiteit aangeboden en doen die met de hele groep. Zo leren ze elkaar helpen. Dat is goed voor de sociale ontwikkeling, zorgt voor teambuilding en wij kunnen competenties van kinderen ontdekken en daarop inspelen.”

Win-win

Hoe verrassend en innovatief de samenwerking tussen een kinderopvangorganisatie en camping ook lijkt, de overlap is best groot. Kinderopvang Walcheren en De Pekelinge hebben namelijk hetzelfde doel: kinderen vermaken op een veilige en leuke manier. Ze nemen samen een nieuwe medewerker aan die de Outdoor BSO gaat leiden. “Dit heeft voordelen voor beide partijen”, legt Overduin uit. “De camping kan de medewerker in de vakanties inzetten en wij kunnen diegene een uitgebreider contract bieden. Win-win!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden