Logo de-faam.nl


't Begin Domburg wint 6e race ereklasse karten

  Sport

De 6e race van het Zeeuws Indoor Kart Kampioenschap voor teams in de ereklasse is afgelopen maandag bij Indoor Karting Middelburg verreden. De twee uur durende teamrace ging van start met een kwalificatieronde waarin 1 rijder van ieder team in een 10 minuten durende kwalificatie een zo snel mogelijke raceronde diende te rijden.

MIDDELBURG - De race werd in tegendraadse rijrichting verreden en in totaal 9 teams streden voor het eremetaal. Dit Zeeuws Kampioenschap voor teams wordt georganiseerd door Indoor Karting Middelburg en gesponsord door Akkerdaas Tweewielers uit Domburg. De snelste kwalificatieronde ging deze race naar 't Begin Domburg, waarmee zij een extra punt verdienden.

Van meet af aan ontstond er een strijd tussen de 2 kemphanen in deze ereklasse; 't Begin Domburg en Ritel Racing. Beide teams zijn erg gelijkwaardig en leveren een mooie en sportieve strijd, waarin tot op heden nog niet te zeggen is wie er met de winst in het algemeen klassement vandoor gaat. Deze race werd pas in het laatste gedeelte van de wedstrijd beslist. Het was koploper in het algemeen klassement 't Begin Domburg dat er ook ditmaal met de winst vandoor ging. Nadat in 1e instantie 't Begin Domburg de Short-Cut nam en daarmee de 1e positie overnam, anticipeerde Ritel Racing direct met het nemen van de Short-Cut. Helaas voor laatstgenoemde team viel deze Short-Cut niet goed en moesten zij genoegen nemen met de 2e positie. Een knappe prestatie van beide teams omdat beiden te maken hadden met een erestraf.

Het podium werd ditmaal compleet gemaakt door het jeugdige team Top Gear. Dit team rijdt voor het eerst mee in deze competitie en groeit met de wedstrijd. Uiteindelijk resulteert dit in een mooie 1e podiumplaats, positie 3. De snelste rondetijd werd gereden door Jacky Gideonse van RITEL Racing, te weten 41.873 seconden. Zij behaalden hiermee een extra punt voor het algemeen klassement.

Uitslag race 6 Z.I.K.K-EREKLASSE:

  1. 't Begin Domburg
  2. 2. Ritel Racing
  3. 3. Top Gear
  4. 4. Mcomm/Vaan Racing
  5. 5. D.K.C. 1
  6. 6. Restaurant Onassis
  7. 7. D.K.C. 3 8. D.K.C. 2 9. E.P.Z. Team

Stand na race 6 Z.I.K.K.-EREKLASSE inclusief schrapresultaat:

1't Begin Domburg 125 punten.

2. Ritel Racing 109 punten.

3. Mcomm/Vaane Racing95 punten.

4. D.K.C. 173 punten.

5. Top Gear 73 punten.

6. Restaurant Onassis 51 punten.

7. D.K.C. 351 punten.

8. E.P.Z. Team 45 punten.

9. D.K.C. 2 42 punten.

Reageer als eerste
Meer berichten