Logo de-faam.nl


Spannende wedstrijden voor Top Arnemuiden (fotoreportage)

  Sport

TOP 1 speelde na het gelijke spel vorige week tegen Sporting Delta opnieuw tegen een sterke tegenstander. Avanti uit Pijnacker kwam op bezoek en staat in deze spannende klas maar 2 punten achter op TOP.

Een vak van TOP draaide in de 1e helft aanvallend prima en mede daardoor was de ruststand 16-14 in het voordeel van TOP 1.  In de 2e helft kwam TOP moeizamer tot score.  Maar omdat de verdediging redelijk dicht zat, liep TOP toch aan het einde van de wedstrijd uit naar een 3 punten voorsprong. Aan het eind van de wedstrijd viel de score bij TOP weer stil, terwijl een aantal heren van Avanti de gehele wedstrijd moeilijk waren af te stoppen. Hierdoor stond Avanti met nog 1 minuut te spelen met 1 punt voor. Gelukkig wist TOP 1 er nog een terecht gelijkspel uit het vuur te slepen: 25-25. Het was weer een zinderende wedstrijd die het massaal toegestroomde publiek te zien had gekregen!


TOP 2 moest tegen Nic 3 uit Groningen in de reserve hoofdklas spelen.  Deze ploeg staat stijf onderaan. Maar in de uitwedstrijd had TOP 2 maar nipt gewonnen: 24-25. TOP 2 begon goed aan de wedstrijd door een 4-0 voorsprong te nemen. Maar daarna viel de score stil en kwamen de Groningers gelijk. Met de rust was toch een gat door TOP 2 geslagen want de stand was 12-7 in het voordeel van TOP 2. In de 2e helft kwam Nic verschillende keren iets dichterbij, tot op drie punten afstand. Maar de eindstand was een terechte 20-11 winst voor TOP 2. Daarmee staat de ploeg op een prima 2e plaats.


TOP 3 is koploper in de reserve 3e klas en moest spelen tegen Sperwers 2. De uitwedstrijd was door TOP 3 met de duidelijke cijfers van 8-17 gewonnen. Ook zaterdag was TOP 3 veruit de betere ploeg.  In de rust leidde de ploeg met 12-5 en de einduitslag was uiteindelijk 20-11. Daarmee blijft de ploeg van TOP 3 drie punten voor op DSO (K) 2, de enige concurrent om het kampioenschap. Komende zaterdag staat de moeilijke uitwedstrijd tegen ADO 2 op het programma.


TOP 5 moest tegen Fortis 8 spelen dat nog maar 1 verliespunt had.  TOP 5 speelde met een flink wat invallers. De ruststand was 6-3 in het voordeel van TOP 5. De eindstand was zelfs 12-7 voor TOP 5. Een prima overwinning.
TOP 6 speelde tegen Tjoba 5.  In de rust stond TOP achter met 5-6. En na de rust lukte het TOP niet om de leiding in de wedstrijd over te nemen. De eindstand was 10-12 in het voordeel van Tjoba dat daardoor koploper Zaamslag 2 op de hielen blijft.


TOP A1 moest thuis tegen de ongeslagen koploper DSC A1. Deze ploeg had dus alle 8 gespeelde wedstrijden gewonnen. De uitwedstrijd tegen deze ploeg had TOP A1 verloren met 27-19. Een duidelijk verlies. In de thuiswedstrijd streed TOP voor elk punt en ondanks 3 gemiste strafworpen werd de rust bereikt met een 12-11 voorsprong voor TOP A1 ! Na de rust kwam DSC een punt voor te staan maar TOP A1 stroopte weer zijn mouwen op en liep weg bij zijn tegenstander. Uiteindelijk won TOP A1 met 23 -19 van de koploper. Een ongelooflijk knappe prestatie van het A1 van Dennis en Erik. Daarmee staat de ploeg 2 punten achter koploper DSC dat echter een wedstrijd minder heeft gespeeld. DSC moet echter nog wel twee keer tegen Sporting Delta A1 dat op de 2e plaats staat.


TOP A2 moest 's-ochtends vroeg in Middelburg tegen ONDO A2 spelen. De thuiswedstrijd tegen deze ploeg was eerder in het seizoen met 17-14 gewonnen door TOP A2.  TOP liep zaterdag snel weg van zijn tegenstander. Met de rust was het 3-7. Na rust liep TOP verder uit en kon ONDO de mand lange tijd niet vinden. Het gevolg was een 3-12 voorsprong voor TOP. Daarna ging ONDO mee scoren  waardoor de einduitslag werd bepaald op een 9-16 winst voor TOP A2. Daarmee staat TOP A2 op een mooie 3e plaats op de ranglijst.

Foto's: Wendy Marteijn-Hulsteijn

Reageer als eerste
Meer berichten