dansgroep van Dios
dansgroep van Dios (Foto: John Nijhuis)

Dans demodag

  Sport

MIDDELBURG - Voor de dans demodag in De kruitmolen te Middelburg hebben 51 dansgroepen zich aangemeld.

Dat betekent, dat zaterdag 18 januari 600 dansers gaan strijden om een uitnodiging voor de theateravond later in het seizoen.  Er zullen diverse stijlen, zoals streetdance, jazzdance, internationale dans, hiphop en showdans te zien zijn. Dit evenement belooft een spektakel te worden. Het allerbelangrijkste van deze dag is echter het plezier, wat alle dansers beleven aan het laten zien van hun nieuwste dansen aan het publiek.
Aan deze dag doen zowel recreatiegroepen mee, als dansers die regelmatig aan wedstrijden deelnemen of demonstraties geven en een hoger niveau hebben. Deelnemende verenigingen/dansscholen zijn VTV Vlissingen, DIOS Oost-Souburg, Twirl & Dancefactory uit Kapelle, Hygiëa Westkapelle, Nieuwland in Beweging, Dance MoTiVation Middelburg, Dance Invasion Domburg, Trafo Steenbergen, SVS Serooskerke, Danzette Middelburg, Sessa Dance Middelburg, Vlissingen Internationaal, JES Middelburg en Genie Bergen op Zoom. 

Een jury, die bestaat uit een vakjury en een publieksjury zal de beste groepen selecteren. Deze groepen mogen nogmaals hun dans laten zien op de theateravond in de Schouwburg in Middelburg.

Vanwege het grote aantal deelnemers wordt er in 2 programma's gedanst.

Zaterdag 18 januari in Sporthal De Kruitmolen, Kruitmolenlaan 129, 4337 KP Middelburg. De entree is 5 euro. Het eerste programma start om 15.00 uur, het tweede om 19.30 uur.  De kassa is 60 minuten voor aanvang open.

Meer berichten