De peuters met hun Nijntje-diploma.
De peuters met hun Nijntje-diploma. (VTV)

Druk turnweekend voor VTV

  Sport

VLISSINGEN  - Het was een druk weekend voor de Vlissingse Turn Vereniging. Op zaterdag 11 januari werd in de Vrijenhovenzaal het Beweegfeest voor peuters gehouden. Eerst kregen daar een aantal peuters die meegedaan hadden aan het nijntje beweegprogramma hun diploma. Vervolgens kwamen een aantal nieuwe kinderen in de zaal kijken hoe leuk gymmen, bewegen, klimmen en klauteren is. Een geslaagd evenement in de sfeervolle zaal van VTV.

In Mierlo werd intussen geturnd in de Zuid-West Nederlandse Kampioenschappen Acrogym. De turnsters van de acrogroep deden daar hun best, en dat leverde voor Danice Hendrikse en Aylin van der Hoeven-Tanfer met hun oefening in de D-senioren een mooie derde plaats op. Met een score van 21.620 namen zij de bronzen medaille mee naar huis.

In dezelfde categorie behaalden Gabrielle Bruins Slot en Yentel Wouters met een mooi uitgevoerde oefening de 6e plaats. Mara Eckhart en Julia van der Maas eindigden in de categorie D-junioren net naast het podium met een 4e plaats. De andere dames turnden ook weliswaar prima oefeningen, maar verdienden geen eremetaal.

Op zondag werd, ook in de Vrijenhovenzaal, examen gedaan door een aantal jongens en meisjes die de cursus Gymleider Niveau 2 gevolgd hadden. Allen zijn geslaagd, waaronder zeven van VTV, zij versterken daarmee het leidinggevend kader van de vereniging.

Kleuterweek

Van 13 tot 17 januari is het ook nog Kleuterweek bij VTV. Kinderen bewegen tegenwoordig te weinig en dat begint al op jonge leeftijd. Daarom mogen alle kleuters die nog geen lid zijn in de klassen kennis komen maken. Zie de VTV-site voor tijden en plaatsen.

Voor meer uitslagen van de acrodames, en meer foto's van het Beweegfeest en de geslaagde VTV-ers zie de VTV-website

Meer berichten