Roll-over voor rolstoelbasketballers uit Middelburg

  Sport

MIDDELBURG - De eerste wedstrijd speelde RBVM afgelopen weekend tegen Arrows uit Rotterdam. Flitsend kwam men uit de startblokken met een strakke fanatieke verdediging.

Er werd goed samengewerkt en zorgde er voor dat arrows onder de 24-sec-schotklok-druk moest schieten. Het leverde veel balbezit op voor RBVM. Aanvallend werd er duidelijk gekozen voor Ruud Groeneveld op de kop, Marc Tasma voor de 1-tegen-1 en aan de andere kant een mooi screen zodat Joeri van Liere kon en mocht schieten. Het zorgde voor veel scores en een 12-0 stand. Arrows kon hier weinig tegenin brengen. Ze verdedigde zelf compact bij de bucket en aanvallend kwamen ze er gewoon niet door. Ruststand was 14-2.


Tweede helft hetzelfde beeld. Fastbreaks werden als team uitgespeeld. Ook werd er veel en regelmatig gewisseld aan rbvm-kant, waardoor ook het spel fris bleef. Marc Tasma bleef gevaarlijk, ook in de bucket en werd topscoorder met 24 punten, deze wedstrijd. De terecht uitslag is 46-18 geworden.

De tweede wedstrijd was tegen Only Friends uit Amsterdam.
Dit was een walk-over of beter gezegd roll-over... De RBVM-verdediging stond goed bij de driepuntslijn, waardoor de amsterdamse ploeg het echt moeilijk had. Aanvallend werd er veel op tempo gereden. Het rbvm-tempo lag ook gewoon veel hoger, waardoor er veel man-meer situaties ontstonden. Marc Tasma, Ruud Groeneveld en Salimma Monfils lieten fijne fastbreaks zien. Doordat Ruud Groeneveld weer als center speelde, werd zijn lengte en schot benut, waardoor hij veel kon en mocht scoren. Bij de fastbreaks en man-meer-situatie creeeren waren Linda Hulstein en Joeri van Liere belangrijk; door goed te kijken en te rijden. Via 14-6 liep de score uiteindelijk op naar 50-19 aan het einde van het derde kwart. Door omstandigheden was dit ook de eindstand.


Twee terechte en duidelijke winstpartijen voor RBVM. Voorlopig een stevige tweede plaats op de ranglijst voor de rolstoelbasketballers uit Middelburg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden