Foto: racket2support

Vlissingse racketbespanner naar Miami

  Sport

VLISSINGEN - Dimitri Kaijser (50) uit Vlissingen mag als Pro Tour Stringer aan de slag tijdens The Miami Open, een tennistoernooi voor zowel dames als heren  in het Hard Rock Stadium in Miami Gardens. 

 The Miami Open maakt deel uit van het ATP Tour Masters 1000 circuit voor heren en is een Premier event op de WTA tour voor dames. Het toernooi vindt plaats van 25 maart tot en met 5 april. The Miami open is, met zo’n 388000 toeschouwers tijdens de afgelopen editie, een van de grootste tennistoernooien buiten de 4 Grand Slams om. Bij de mannen zijn deze editie 75 spelers van de top 76 van de wereld aanwezig. Bij de vrouwen zijn de beste 74 dames van de wereld vertegenwoordigd. 

Dimitri gaat werken voor het Tecnifibre Stringing Team. Hij zal met elf andere Pro Tour Stringers de rackets bespannen voor alle deelnemers van zowel het dames- als het herentoernooi. Afgelopen februari stond Dimitri al op het ABN AMRO Toernooi in Ahoy Rotterdam. Daar bespande hij onder andere de rackets van finalist en nummer 20 van de wereld Felix Auger-Aliassime. Vorig jaar mocht hij ook zijn opwachting maken in Gstaad en Monte Carlo. 

Een aantal jaar geleden ontstond bij Dimitri het idee om van het racket bespannen een professie te maken. Hij volgde nationale en internationale cursussen op het gebied van bespannen. Inmiddels is hij ERSA certified stringer, master raquet technician, master of raquetsports en pro tour stringer level 1 in zowel tennis als squash. 

Ondertussen bespant hij dagelijks voor zijn eigen bedrijf Rackets2support wat is gevestigd in Vlissingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden