Logo de-faam.nl


Oemoemenoe beste sportploeg

  Sport

GOES - Op het Zeeuws Topsportgala in De Mythe in Goes werd het het rugbyteam van het Middelburgse Oemoemenoe gekozen tot Zeeuwse Sportploeg van het jaar 2016 en liet daarmee verrassend de toch ook heel goed presterende korfballers van TOP Arnemuiden en het de voetballende vrouwen van IJzendijke achter zich.

De gelukkige gelauwerde Middelburgse rugbyers namen afgelopen donderdagavond in De Mythe de prijs in ontvangst van presentator Said Bouzambou. Blakend van zelfvertrouwen liet Oemoemenoe-captain Joey Luitwieler liet weten nu voor de landstitel te gaan. Daarop zong heel Oemoemenoe spontaan het clublied.

Sportman 2016 werd dressuurruiter Hans Peter Minderhoud en sportvrouw, voor de derde keer op rij, motorcrossster Nancy van der Ven uit Vlissingen (Foto). Bij de aangepaste sporters gingen de titels naar Shirley Kerkhove (verstandelijke beperking) en Corné de Koning (lichamelijke beperking). De prijs voor het Sporttalent 2016 was voor Antwan Tolhoek (22), wielrennen, die excelleerde met winst van de bergtrui in de Ronde van Zwitserland.

Reageer als eerste
Meer berichten