Foto: Marina Meijers

Folkloristisch Zoutelande

  Toerisme

ZOUTELANDE -  Donderdag 2 augustus is het vanaf 11 uur tot middernacht Folkloristische Dag in Zoutelande. Uiteraard zijn er deze dag oude ambachten als kantklossen, klompenkappen, scharensliep, stoelenmatten, pottenbakken, hoefsmid, touwslagers, troubadour enzovoort.

Maar er is meer, veel meer. Voor de kinderen onder andere een echte paardencarousel en een schmink-team. Een klederdrachtengroep showt de Walcherse dracht in vorige eeuwen met uitleg over de betekenis van de diverse onderdelen daarvan. Ook aan de inwendige mens is gedacht: Er is onder andere een kramenstraatje met mossels, oesters en garnalen. Houdt u van smouters, dat is Zeeuws voor 3 in de pan? Die worden de hele dag door vers gebakken!

Kunst is er te zien in de recent gerestaureerde Catharinakerk. Rondom de kerk een boekenmarkt en activiteiten voor kinderen. Wilt u Zoutelande en omgeving eens vanuit de lucht bekijken? Geniet vanuit een helikopter van het prachtige uitzicht en vergeet uw fototoestel niet! Ringrijdersvereniging De Zandruiters houdt in Walcherse klederdracht een wedstrijd ringrijden. Ze zorgen voor spanning en sensatie tot het laatste moment.

Natuurlijk ontbreken ook de muzikale bijdragen niet. Shantykoor Het Veerse Scheepstuig zal zowel op het podium als in de kerk enkele optredens verzorgen. Later op de avond is er een optreden van Gino & the Buldozer band.

Meer berichten