De komende maand is er van alles te beleven in en rond het Polderhuis. Tekst: Femke Vegt. Foto: Polderhuis Westkapelle.
De komende maand is er van alles te beleven in en rond het Polderhuis. Tekst: Femke Vegt. Foto: Polderhuis Westkapelle. (Foto: )

Westkapelle in het teken van veel leuke evenementen en festiviteiten

  Toerisme

Westkapelle - De komende maand staat het Polderhuis in Westkapelle in het teken van verschillende evenementen en activiteiten. Er is van alles te beleven om de zomer te vieren.

Komende woensdag starten de dijkfeesten. De zeedijk is omgebouwd tot een extra strand waar diverse sportieve activiteiten zullen plaatsvinden. Sportverenigingen uit het dorp zullen deze verzorgen. Vrijdag 3 augustus zal dit driedaagse evenement feestelijk worden afgesloten met live muziek, dj’s en een vuurwerkshow.

Ouderwets Westkapelle

Woensdag 8 augustus vindt de ‘nostalgisch Westkapelle dag’ plaats, een dag waarop men zich weer even kan wanen in de sfeer van het vroegere Westkapelle. Op de ‘brocante en ouwe sannie’ markt presenteren handelaren en particulieren hun brocante en oude spullen. Er is van alles te vinden, van kleding tot meubels en van brocante tot kunst. Verder zijn beide vuurtorens te bezoeken, rijdt er een gratis paardentram rond door het dorp en kan de bezoeker genieten van een demonstratie over oude ambachten in de tuin van het Polderhuis. In de Zuidstraat zijn diverse oldtimers te bewonderen en vindt er een traditionele wedstrijd sjeezenrijden plaats.

Lekker rommelen

Ook op 15 augustus kunnen liefhebbers van brocante en rommel genieten van een rommeltocht door het dorp. De tocht is op basis van een fietsroute uitgezet en inwoners van het dorp zitten klaar in hun schuur, garage of op de oprit om spullen te verkopen. De route start om 10 uur en de route is op te halen in het Polderhuis. Om 11 uur vindt er in de Zuidstraat een kofferbakverkoop plaats en in de tuin van het museum een ‘Tuus emaekt’ markt. Aanmelden voor deelname aan de rommelroute kan via rommeltocht@gmail.com. Aanmelden voor de kofferbakverkoop kan via evenement@polderhuiswestkapelle.nl.

Streekdracht

Als grote afsluiter van de evenementen in de maand augustus vindt de Zeeuwse Streekdrachtendag plaats. Zoals de naam het al zegt staat deze dag geheel in het teken van de Zeeuwse klederdracht. Er is dracht te zien van alle Zeeuwse eilanden. In de tuin van het museum zijn weer verschillende demonstraties bij te wonen en er is een streekmarkt in de Zuidstraat.

Voor meer informatie kijk op www.polderhuiswestkapelle.nl. Aanmelden voor de verschillende evenementen kan via evenement@polderhuiswestkapelle.nl.

Meer berichten