Foto: Conny den Heijer

Zeeuwse minicampings gastvrij, maar onbekend bij Duitse toerist

  Toerisme

MIDDELBURG - Onze provincie telt zo'n 300 minicampings, waarvan 170 in de gemeente Veere. Duitse toeristen weten de grotere campings wel te vinden maar zijn nog nauwelijks bekend met de minicamping. Daar willen 17 boerinnen wat aan doen: zij bundelen hun krachten in de Stichting Mijn Lievelingsplek.

Zoutelande - Dat je op een minicamping met je tent in een weiland bij een boer staat is al jaren achterhaald. Je wordt verwend met grote kampeerplaatsen, kunt er zelfs een chalet huren, het sanitair glimt je tegemoet, er is WiFi en ook aan de duurzaamheid is gedacht: er liggen overal zonnepanelen, het afval wordt gescheiden en er wordt gebruik gemaakt van milieu-vriendelijke schoonmaakmiddelen. En dat alles willen de dames van de minicampings graag laten zien.

Zij hopen met hun initiatief meer Duitse bezoekers te trekken. Want hun komst blijft behoorlijk achter vergeleken met grotere campings. Slechts tussen de twee en acht procent van de Duitse toeristen rijdt het pad van een minicamping op. "Daarom hebben we onze krachten gebundeld en de stichting opgericht." zegt Joyce de Visser van minicamping De Visser. "Duitse toeristen kennen het fenomeen niet echt. We zien soms mensen een paar keer langsrijden maar hun bescheidenheid geeft ze niet de moed om het erf op te rijden. Want zij zien dit als privéterrein en weten niet wat er achter ligt. Daar willen we verandering in brengen, ieder met onze eigen specialiteit."

Zo hebben ze op de ene camping paarden of pony's en maken ze bij een andere zelf ijs. Joyce neemt de kinderen van 'haar' toeristen mee het land op waar aardappelen worden geoogst. "Dan mogen ze zelf rapen en bakken we 's avonds friet of chips. Of we bakken pannenkoeken van de tarwe die ze op het land zien staan." Minicampings die zich aan willen sluiten bij de stichting moeten wel aan enkele voorwaarden voldoen. "Als iedereen aan dezelfde kwaliteitseisen voldoet dan weten wij dat we onze gasten door kunnen verwijzen naar onze collega's als onze kampeerplaatsen vol zijn of beter geschikt zijn voor een bepaalde doelgroep. Maar wat je te bieden hebt, daar moet je eerlijk in zijn." En wat zij te bieden hebben is duidelijk te zien op de website van de gezamenlijke minicampings, die uiteraard ook in het Duits is vertaald. "Onze deelnemende dames zijn allemaal even enthousiast, gemotiveerd, betrokken en tonen inzet. We verwachten in de toekomst nog groter te worden, we weten dat er collega's zijn die zich ook graag willen aansluiten." zegt Joyce "Het is prachtig om te zien wat we al bereikt hebben met deze groep vrouwen. Onze mannen zijn allemaal agrariër, wij vrouwen doen de minicampings. "

www.mijnlievelingsplek.nl

www.meinlieblingsplatz.nl

 

 

Meer berichten