Specsavers Middelburg introduceert nieuwe techniek in oogmetingsproces

  Zakelijk

MIDDELBURG - Vanaf deze maand past Specsavers Middelburg een nieuwe techniek toe als onderdeel van haar oogonderzoek: Digitale Precisie Meting. Deze meting levert de meest accurate resultaten op bij het afstemmen van de glazen en het montuur op het gezicht.

“De methode zelf is inmiddels een beproefde techniek binnen de branche, maar lang niet bij iedere opticien in Nederland beschikbaar,” aldus opticien Danny Bommelé. “Het zorgt ervoor dat wij de afstemming van glas en montuur op het gezicht nog nauwkeuriger kunnen uitvoeren. Zo is een klant verzekerd van een optimaal kijkcomfort.”

Bij de Digitale Precisie Meting maakt men in de winkel met een iPad een foto van het gezicht van de consument, met het gekozen montuur op. Vervolgens berekent de applicatie op de tablet waar op het brillenglas zich exact het optische middelpunt bevindt, precies overeenkomstig met de hoogte van de pupil. Ook legt de Digitale Precisie Meter de plek op het glas vast waardoor een brildrager leest. Via de iPad krijgt de consument tevens inzicht in de verschillende glasopties.

Gemis aan vastomlijnde regels in Nederland

Specsavers is ervan overtuigd dat iedere consument gratis toegang moet hebben tot de meest volledige oogzorg. Nederland kent in totaal zo'n 10 miljoen bril- en lenzendragers, die gemiddeld om de drie jaar een nieuwe bril uitkiezen. Vaste prik hierbij is het ondergaan van een oogmeting. Uit een straatonderzoek van Specsavers blijkt dat consumenten wel denken dat ze een volledige oogmeting hebben gehad, maar dat ze eigenlijk geen idee hebben waar de metingen voor dienen. Ook verschilt de kwaliteit van de meting nog wel eens. Zo is een oogdrukmeting lang niet bij iedere brillenzaak een vast onderdeel van de meting, en staat de consument ook niet stil bij het belang hiervan.

Bommelé licht toe: "Er zijn in ons land helaas geen vastomlijnde regels waar een oogmeting aan moet voldoen. Dat is soms een gemis voor het zicht en kijkcomfort van de consument. Bij ons kunnen klanten ervan uitgaan dat zij altijd de meest complete oogzorg krijgen: een voormeting inclusief het meten van de oogdruk, een uitgebreid oogonderzoek door een opticien met een overheidserkend diploma en een digitale precisiemeting om het montuur en de glazen perfect aan te passen op je gezicht."

Voor meer informatie over complete oogzorg: www.specsavers.nl/oogzorg

Meer berichten