Marien Visser, winkeleigenaar van Specsavers Middelburg reikt de cheque uit aan begeleidsters Marjo Kasse en Hester Geuze van Phila Agaat Kort Verblijf. Foto: Conny den Heijer
Marien Visser, winkeleigenaar van Specsavers Middelburg reikt de cheque uit aan begeleidsters Marjo Kasse en Hester Geuze van Phila Agaat Kort Verblijf. Foto: Conny den Heijer (Foto: Conny den Heijer)

Specsavers cheque voor Phila Agaat Kort Verblijf

  Zakelijk

Marjo Kasse en Hester Geuze ontvingen uit handen van Marien Visser, winkeleigenaar van Specsavers Middelburg een cheque ter waarde van ruim 1400 euro. Een grote verrassing voor de begeleiders van Phila Agaat Kort Verblijf want om te winnen moest er wel op hen gestemd worden.

door Conny den Heijer

Middelburg - Specsavers spaart ieder jaar voor een goed doel, waarvoor zij een deel van de opbrengst van de brillenverkoop inzetten. Dit jaar viel de eer te beurt aan Phila Agaat, die een fijne logeerplek voor kort verblijf biedt aan cliënten met een beperkte mate van zelfstandigheid. Zij mochten afgelopen week de cheque op komen halen in het Middelburgse filiaal.

Stemmen

Marjo Kasse, coördinerend begeleidster vertelt: "Wat was dit spannend allemaal. We hadden ons aangemeld om mee te dingen naar de cheque maar je bent natuurlijk nooit de enige die meedoet. En dan moeten mensen ook nog maar op je stemmen om te kunnen winnen. We zijn erg blij met dit prachtige bedrag", laat ze weten.

Tovertafel

Aan de besteding van de cheque is ook al gedacht, zegt Hester Geuze. "We hebben ons oog laten vallen op een zogenaamde tovertafel voor onze cliënten. Een tovertafel projecteert door middel van licht allerlei figuren op tafel die de cliënten activeert tot meer bewegen en sociale interactie." Marien Visser zegt: "Wij sparen graag voor zo'n prachtig initiatief als Phila Agaat Kort Verblijf en voor het werk dat men daar doet. We zijn blij dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan ons eigen lokale goede doel."

Volgend jaar

Voor volgend jaar kan vanaf medio oktober weer ingeschreven worden bij Specsavers. Ook dan zal via stemming een goed doel worden uitgezocht dat in aanmerking komt voor de cheque.

Meer berichten
Shopbox