Logo de-faam.nl


Vivian van Gelder en Barbara Schellenberg voorzien in een horecagelegenheid die zij zelf misten in Middelburg. Foto: Conny den Heijer
Vivian van Gelder en Barbara Schellenberg voorzien in een horecagelegenheid die zij zelf misten in Middelburg. Foto: Conny den Heijer (Foto: Conny den Heijer)

Middelburgs kindercafé 't Lokaaltje geopend

  Zakelijk

Middelburg - Twee jonge moeders leerden elkaar kennen in het consultatiebureau. Er was een klik en de dames spraken af voor een kopje koffie in de stad. Maar waar kun je terecht met kleine kinderen? Geen kinderstoelen, verschoonruimte of speelgoed: dan zelf maar iets beginnen.

Barbara Schellenberg en Vivian van Gelder zaten op het moment van hun ontmoeting allebei zonder werk. Zij kwamen er achter dat de horeca niet op kinderen is ingericht. Barbara kwam uit de randstad en wist dat daar wel mogelijkheden waren. Het idee kreeg handen en voeten toen zij de kans kregen om het pand van De Zeeuwse Jordaan te huren. Na een verbouwing en de nodige aanpassingen om het pand kindvriendelijk te maken, is 't Lokaaltje afgelopen zaterdag geopend.

"Waar kun je in de stad, als je wilt lunchen met je kind gewoon een boterham met pindakaas of Nutella bestellen? Nou, bij ons dus," zegt Vivian. "Maar je kunt hier ook terecht voor speciale kinderkleding voor kinderen tot 4 jaar, die uit Spanje en België komt. En we verkopen accessoires, bijzondere lampen en boekjes."

Barbara zegt:" We heten 't Lokaaltje omdat het hier niet zo groot is en omdat we werken met producten van lokale en zeeuwse ondernemers. Onze kaas komt van Schellach, de koffie van branderij De Zeeuwse Branding. Het brood is van Bliek en de taarten van De Juf. Kinderen mogen hier hun cake versieren en lekker spelen. Binnenkort geven we hier een workshop, daar zijn we mee bezig. We zijn te vinden op Facebook en Instagram. Onze openingstijden zijn van woensdag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 16.30 uur en op koopzondag."

21 reacties
Meer berichten


Shopbox