Bij Intratuin kon je één tuintegel inruilen tegen twee planten. FOTO: GROEI EN BLOEI
Bij Intratuin kon je één tuintegel inruilen tegen twee planten. FOTO: GROEI EN BLOEI (Foto: VidiPhoto/Groei&Bloei)

Actie Tegel eruit, Plant erin was doorslaand succes

  Zakelijk

KOUDEKERKE - Ruim 15.000 tegels zijn onlangs ingeleverd in ruil voor gratis planten. Intratuin hield net als voorgaande jaren samen met Groei & Bloei een tegelactie ter bevordering van de Nederlandse biodiversiteit.

Bij iedere vestiging kreeg je tegen inlevering van een tuintegel twéé gratis planten cadeau. Dat betekent dat maar liefst 30.000 extra plantjes zijn geplant dit weekend. Een score die alle voorgaande jaren overtreft.Ruim 40% van het Nederlandse landschap bestaat uit tuinen. Het gaat om 30 duizend hectare, een oppervlakte die gelijk staat aan maar liefst 44.000 voetbalvelden.

Oppepper

Wanneer al deze tuinen gevuld zouden zijn met bomen, planten en moestuintjes zou dat een enorme oppepper geven aan de biodiversiteit in ons land. Zeer belangrijk nu bijvoorbeeld het aantal vliegende insecten sinds 1990 met 75 procent is afgenomen en de helft van de huismussen is verdwenen. Intratuin moedigt Nederland graag aan en organiseerde daarom ook dit jaar de actie 'Tegel eruit, plant erin'. In ruil voor één tegel kregen bezoekers bij iedere vestiging twee gratis planten. Planten die een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit.

Meer berichten