Ed Veldman (rechts) en zijn opvolger Richard Meijer (links) in de wasserij-stomerij in Vrijburg. Foto: Kamila Slepcikova.
Ed Veldman (rechts) en zijn opvolger Richard Meijer (links) in de wasserij-stomerij in Vrijburg. Foto: Kamila Slepcikova. (Foto: Kamila Slepcikova)

Wasserij-Stomerij blijft de was doen

  Zakelijk

VLISSINGEN - GOES - Voor Middelburger Ed Veldman was het de afgelopen vijftig jaren zo'n beetje dagelijks wasdag. Stond in vroegere tijden moeder de vrouw doorgaans op maandag de was te doen. Voor Veldman (65) was dat dagelijkse kost. Sterker nog, het was zijn beroep als eigenaar van wasserij-stomerij Veldman. Daar komt nu een eind aan. Hij geeft het stokje over aan Richard Meijer die eigenaar wordt van de wasserij/stomerij die gewoon onder de vertrouwde naam Veldman doorgaat.

We ontmoeten beiden in het hoofdgebouw van het productiebedrijf aan de Distributieweg op het bedrijventerrein Vrijburg in Vlissingen. Ed Veldman: "Ik ben eigenlijk toevallig in dit vak gerold. Toen ik mijn vrouw leerde kennen hielp ik vaak mijn schoonvader. Ik ben het vakdiploma chemisch reinigen gaan volgen en heb tien jaar bij de Palthe in Vlissingen leiding gegeven. Dat was rond 1981. In 1991 ben ik een eigen zaak begonnen aan de Gortstraat in Middelburg. Die eerste jaren vielen niet mee. Ik moest investeren in dure machines en verdiende de eerste jaren bijna niets. Maar door mond op mondreclame en specialisatie kwam er schot in." Volgens hem moet je in zijn sector kwaliteit leveren en vertrouwen opbouwen. Hij deed in die tijd van alles, van het reinigen van beschermhoezen uit een oud vliegtuig tot het wassen en reinigen van bruidskleding, bedrijfskleding en dekbedden.

Nieuwste snufjes

Veldman: "Er komt heel wat bij kijken in het professioneel reinigen. Materiaalkennis is van groot belang. In principe doen we van alles, vloerbedekking reinigen, gordijnen, horecalinnen, kledingreparatie." Veldman opende depots in Zuid-Beveland en op Walcheren en opende in 2009 een tweede zaak in Goes. Al eerder, in 2002 werd een productiebedrijf geopend in Vrijburg aan de Productweg. In september 2008 verhuisde men naar de huidige locatie aan de Distributieweg, ook op Vrijburg. Met een klein team wordt dagelijks gewerkt en heeft men de beschikking over machines met de nieuwste snufjes betreft wassen en stomen.

Goede naam

Veldman: "Netwerken met particulieren en bedrijven is in deze branche van levensbelang. Daarbij is het machinepark in de loop der jaren flink groter geworden en zijn depots ook belangrijk. Om onze kwaliteitsservice dichterbij onze klanten te brengen, beschikken wij over een aantal depots in de voornaamste woonkernen in de regio. Daar kan de klant stoomgoed afgeven en na twee werkdagen weer ophalen. Daarbij is de communicatie tussen ons en de klant natuurlijk ook van groot belang. Gelukkig hebben we in die bijna veertig jaar een goede naam opgebouwd en ondanks dat ik zelf een stapje terug doe blijft dat onder de hoede van opvolger Richard Meijer in goede handen."

Wasserij en Stomerij Veldman Goes: Westwal 17; Middelburg: Gortstraat 44a, Vlissingen: Distributieweg 24

Meer berichten