Connexxion introduceert barcode als vervoerbewijs in de bus in Zeeland

  Zakelijk

Sinds afgelopen maandag kunnen reizigers in Zeeland een barcode als vervoerbewijs gebruiken in de bussen van Connexxion. Alle Zeeuwse bussen zijn uitgerust met een nieuwe barcodescanner. Reizigers kunnen deze scanner gebruiken om in- en uit te checken.


Barcodes, ook wel bekend als streepjescodes, vind je overal. Ze staan op een bioscoopkaartje, op je boarding pass en op je boodschappen. Bijna alle winkels, evenementen en attracties accepteren barcodes. Uiteraard gaat het openbaar vervoer daar ook in mee. Reizigers die een los kaartje kopen in de bus, checken voortaan in- en uit met de barcode op dat kaartje. Zo wordt overstappen met een los kaartje makkelijker: de barcodescanner controleert of het kaartje op het moment van reizen geldig is.


De reiziger heeft steeds meer behoefte aan integratie van alle vervoerdiensten. Naast bus, tram, metro en trein moet het steeds makkelijker worden om bijvoorbeeld een (OV) deel-fiets, deelauto of taxi te gebruiken. Een ticket met barcode voor alle vervoermiddelen maakt deze 'mobility as a service' mogelijk. Met barcodescanners in de bussen zet Connexxion nu een belangrijke stap om ook het openbaar vervoer in Zeeland toegankelijker te maken.


Barcode op losse tickets
Vanaf vandaag wordt de barcode gebruikt op losse tickets in Zeeland. Reizigers kopen een kaartje bij de chauffeur en betalen met pinpas of creditcard. Op het moment van aankoop bij de chauffeur is het kaartje direct ingecheckt. Bij het verlaten van de bus checken zij uit door de barcode onder de scanner te houden. Bij een overstap naar een volgende bus kan worden ingecheckt met de barcode.


Zeeland is de tweede Connexxion-regio waar de barcode als vervoerbewijs wordt geaccepteerd in de bus. In maart werd de barcode geïntroduceerd in de regio Amstelland-Meerlanden. De komende maanden wordt het reizen met de barcode ook ingevoerd in andere regio's.


De volgende stap is de online verkoop van tickets met een barcode in de webshop. Dit kaartje kan worden geprint of worden getoond op een smartphone. In de bus controleert de barcodescanner of de barcode op het moment van reizen geldig is. Zo wordt het reizen met het OV steeds eenvoudiger.

Meer berichten


 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden