Willy Lievense, al 30 jaar bevlogen van het vrijwilligerswerk in 'haar' Unicefwinkel in Westkapelle. Foto: Conny den Heijer
Willy Lievense, al 30 jaar bevlogen van het vrijwilligerswerk in 'haar' Unicefwinkel in Westkapelle. Foto: Conny den Heijer (Foto: Conny den Heijer)

Unicefwinkel Westkapelle is al 30 jaar een begrip

  Zakelijk

Al 30 jaar staat ze in de kringloopwinkel aan de Koestraat in Westkapelle waar ze naast haar tweedehands goederen ook Unicef artikelen verkoopt. Willy Lievense heeft van haar hobby haar vrijwilligerswerk gemaakt. De opbrengt van de verkoop gaat volledig naar Unicef.

Westkapelle - Ze is trots op 'haar' winkeltje aan de Koestraat. En dat mag ze zijn. In de beperkte ruimte waar ze over beschikt verkoopt Willy tweedehands spullen en kleding en heeft ze een aparte kast met Unicef artikelen. Unicef komt op voor de rechten van ieder kind onder het motto: Kinderen eerst. Of het nu gaat om gezondheidszorg, onderwijs, noodhulp of bescherming en ongeacht huidskleur, geloof of achtergrond.

Willy heeft een hekel aan weggooien. "Dertig jaar geleden werd er gewoon heel veel weggegooid. Ik zag de mogelijkheid om dit pandje te huren en ben hier samen met een kennis begonnen. Vroeger zat hier een kapsalon, de kast waar de flessen shampoo in stonden staat er nog en wordt uiteraard gebruikt. Ik hergebruik hier alles, tasjes, kartonnetjes, noem maar op. Het Unicef logo heb ik inmiddels van het raam gehaald, het brokkelde af en belemmerde het uitzicht in de etalage. Mensen weten me te vinden, ik heb een uitgebreide klantenkring, er zijn zelfs toeristen die hier al jaren komen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden