Afbeelding

"Voorkomen is altijd beter dan verhelpen"

Rianne: "Op school kregen we informatie over verschillende beroepen en deze branche leek mij wel interessant. Ondertussen werk ik al ruim veertig jaar in dit vak, maar toen ik begon waren er nog maar weinig mondhygiënisten."
Janis: "Biologie vond ik een interessant vak op school, maar de directe link met mijn vak kan ik niet echt leggen. Er is niemand in mijn familie of vriendenkring die dit beroep uitoefent, dus ik heb ook geen voorbeeld."
Jolien: "Ik hou echt van peuteren. Ook mijn gebit goed onderhouden, heb ik altijd belangrijk gevonden. Daarom zijn Janis en ik gespecialiseerd in vergevorderde tandvleesproblematiek en gaan we letterlijk dieper om de klacht op te lossen."
Rianne: "Wij werken in onze behandelruimtes met Guided Biofilm Therapy. Een moderne en betrouwbare methode voor tandreiniging en preventie. Ik ben deze behandelmethode gaan toepassen met in mijn achterhoofd patiënten die hier baat bij kunnen hebben. De verbazing op het gezicht als ze resultaat zien en het niet als vervelend hebben ervaren, is fijn."
Janis: "Ik zie genoeg mensen die langskomen en geen pijn hebben. Vaak zijn er geen klachten, maar is het ontstekingsproces in de mond wel gestart. Mensen vinden het nog steeds normaal om bloedend tandvlees te hebben, terwijl dat eigenlijk al een eerste symptoom is en reden om naar een behandelaar te gaan."
Jolien: "Ook wij hebben te maken met mensen die angstig zijn. Dat begrijpen we, want zelf sta ik ook niet te springen als ik een oproep krijg van de tandarts. Het gevoel om de controle kwijt te zijn, overheerst vaak. Daarom vinden we het alle drie belangrijk om een goede vertrouwensband op te bouwen met de patiënt."
Rianne: "Eenmaal begonnen aan een behandeling, nadat we een screening hebben gedaan, zien we een patiënt voor langere tijd regelmatig terugkomen. De reden waarom een behandeling nodig is, is niet altijd leuk. Zo kan dit komen door ziekte, (verkeerde) leefstijl en soms komt er schaamte bij kijken. We zijn blij dat de samenwerking met andere behandelaars en de alternatieve geneeswijze steeds beter wordt. Alleen zo kunnen we mensen op een juiste manier helpen. Voorkomen is nog altijd beter dan verhelpen."